Strape, vlot betalen met een app

stra.pe

De snelheid van directe Bitcoin transacties maakt het de ideale manier om snel onderling betalingen te regelen. Als één van ons het eten, de bioscoop of de boodschappen heeft betaald, kan de ander het snel even terugbetalen. Niet contant, want dat is onhandig en wie heeft er nog genoeg cash geld op zak? En wie wil het nog ontvangen? Maar ook niet via een overboeking naar de bank want dat is net te omslachtig. Bitcoin transacties, waarin een bedrag in een oogwenk van de ene naar de andere wallet wordt verplaatst, zijn in zulke gevallen ideaal.

Maar er zitten wel wat nadelen aan. Voor veel mensen is dat hele mechanisme met een wallet wel begrijpelijk, maar is het praktisch nog wel ingewikkeld. Een wallet, transacties klaarzetten etc., het is conceptueel eenvoudig maar de uitvoering valt tegen. Bovendien betalen we elkaar technisch gezien wel met Bitcoins, maar willen we eigenlijk met euro’s of andere gangbare munten betalen. Als iemand voor €8,40 heeft afgerekend en we splitsen de rekening, wil ik €4,20 terugbetalen zonder dat bedrag eerst in Bitcoins om te hoeven rekenen.

Voor al die bezwaren is Strape de oplossing. Strape (stra.pe) is een uiterst gebruiksvriendelijke app die we gebruiken in combinatie met een Bitcoin wallet, om er vervolgens heel eenvoudig mee te betalen. De bedenkers doen dit door gebruik te maken van de kracht van de smartphone interface. Een transactie starten is wat geld uit je portemonnee schudden. Een kleine schudbeweging en op de display verschijnt een transactie met een standaardbedrag. Dat bedrag kun je met eenvoudige vingerbewegingen aanpassen, vergelijkbaar met hoe je op je smartphone in- en uitzoomt. Daarbij werkt de app in je eigen valuta zodat je in bijvoorbeeld Euro’s kunt rekenen, het bedrag wordt ‘onder de motorkap’ op basis van de actuele wisselkoersen omgezet in Bitcoins. Als de betaling klaarstaat, tap je op de foto van de begunstigde en met een veegbeweging verplaatst het bedrag zich vanuit jouw wallet naar die van de ander. Als één streep, oftewel een ‘strape’. Handiger kan het niet, probeer het maar.

Be the first to comment on "Strape, vlot betalen met een app"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*