De Bitcoin anno 2016 op de Nederlandse en Belgische markt

Ondanks dat de niet-onomstreden Bitcoin nog niet overal erkend wordt als officiële valuta, mag dat de populariteit van de digitale munt niet om zeep helpen. Sterker nog; de Bitcoin lijkt steeds meer terrein te winnen en er zijn zelfs beleggers die het vertrouwen in de Bitcoin boven goud hebben geschaard. Aan kracht dus geen gebrek, maar hoe zit het ondertussen met het aantal Nederlandse acceptanten?

Acceptanten in België en Nederland

Op Nederlandse en Vlaamse bodem groeit het aantal acceptanten van Bitcoins gestaag. Bij steeds meer bedrijven uit steeds meer sectoren kan en mag er betaald worden met de Bitcoin. Voorbeelden hiervan zijn de vinden in de branches van mode en textiel, eten en drinken, maar ook in de vervoersector zijn tal van bedrijven te vinden die de Bitcoin omarmen. Zo kun je tegenwoordig zelfs eten laten thuisbezorgen en taxiritjes betalen met de virtuele munt. Hoeveel Bitcoin acceptanten er in totaal in Nederland en Vlaanderen zijn is niet precies te zeggen, maar er kan worden uitgegaan van zeker 500 offline en online winkels. Dit blijkt uit diverse overzichten en lijsten die je kan terugvinden op het internet.

Waarom Bitcoins accepteren?

Het aantal acceptanten is de afgelopen maanden dus fors gestegen en nog steeds stijgende. Toch kan de vraag zich opdringen waarom je als bedrijf überhaupt in zee zou moeten gaan met de Bitcoin. Er zijn immers vele (online) manieren om geld te ontvangen en voor het relatief marginale aantal Bitcoinbezitters in Nederland hoef je het als bedrijf niet te doen. Waarom dan wel? ‘’Je wil ook met de tijd mee gaan’’, aldus Renee Schuurman van eten-bestelsite Hungry. ‘’Als bedrijf wil je mee gaan met de tijd, moderniserend en vooruitstrevend zijn. Ondanks dat misschien slechts 1,5% van Nederland Bitcoins heeft, willen wij er ook voor die mensen zijn en ook op die manier lever je een toegevoegde waarde’’. Vooralsnog lijken bedrijven zoals Hungry niet de enige -maar ook zeker niet de laatste- met dit gedachtegoed. Wordt dus vervolgd!

Be the first to comment on "De Bitcoin anno 2016 op de Nederlandse en Belgische markt"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*