Chileense cryptocurrency-exchanges bevechten banken

De Chileense cryptocurrency-exchanges BUDA, Orionx en CryptoMarket (CryptoMKT) hebben onlangs een beroep gedaan bij de rechtbank om de banken te confronteren die de rekeningen van hun platformen hebben afgesloten, meldt Bloomberg vrijdag 13 april. De rechtbank heeft ingestemd met de zaak, maar de bankrekeningen zijn nog steeds gesloten.

Volgens lokale nieuwsuitzending Emol kondigden de banken Itau Corpbanca en Scotiabank de sluiting van de bankrekeningen van BUDA en CryptoMKT op 19 maart aan. Een week later volgde de Banco del Estado de Chile, die eigendom was van de staat, de stap door de sluiting van de bank te bevestigen.

#ChileQuiereCryptos

De Chileense cryptocurrency-gemeenschap lanceerde de tag op Twitter #ChileQuiereCryptos (Chile Wants Crypto) om de industrie te ondersteunen en de mogelijkheid te behouden voor burgers om cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) te kopen en te verhandelen, evenals lokale cryptomunten als de Chaucha en Luka. Twitter-gebruiker Hernán Maureira veroordeelde de acties van de banken in de richting van de crypto-industrie en beweerde dat “terwijl de wereld hand in hand gaat met deze technologie, Chili een stapje terug doet.”

BUDA’s mede-oprichter en CEO Guillermo Torrealba merkt op dat het besluit van de banken om rekeningen te sluiten “de hele industrie doodt”. Volgens Bloomberg handelde de BUDA-beurs dagelijks rond $ 1 miljoen, voordat de bankrekening werd gesloten. Torrealba ging verder:

“It won’t be possible to buy and sell crypto in a safe business in Chile. We’ll have to go back five years and trade in person. It seems very arbitrary.”

Op 27 maart publiceerden BUDA en CryptoMKT een openbare verklaring waarin de Chileense associatie van banken (ABIF) werd gevraagd zijn standpunt over cryptocurrencies en cryptocurrency-handel te verduidelijken. De instelling voerde echter aan dat zij niet verantwoordelijk is voor het oplossen van het probleem tussen banken en crypto-exchanges, en verklaart dat dergelijke voorschriften de “exclusieve bevoegdheid van elke instelling” zijn.

Be the first to comment on "Chileense cryptocurrency-exchanges bevechten banken"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*